Защо магнитите дават здраве?

17.05.2015 By admin 0

Д-р Венелин Кьосев – физиотерапевт и специалист по акупунктура

Магнитотерапията е позната в лечението и възстановяването от хиляди години. Много от древните цивилизации са използвали лечебните свойства на магнитите и съществуват немалко писмени и исторически доказателства затова. Сред тях са египтяните, индийците, арабите, гърците и евреите.

В наши дни за лечение и профилактика използваме т. нар. неодимови магнити, които са по-малки и по-здрави от другите видове магнити, като същевременно запазват магнетичните си свойства в продължение на хиляди години. Те са постоянни магнити, направени от сплав на неодим, желязо и бор и се вграждат в магнитни гривни и колиета. Никога не трябва да забравяме, че лечението с магнити е съпътваща терапия, подчертава специалист по акупунктура и физиотерапевт д-р Венелин Кьосев.

Тя може да повлияе редица състояния, но не бива да гледаме на магнитотерапията като на панацея. Все пак, лечението с магнити може да повлияе на изчистване на токсичните и ненужните вещества от кръвта и да ускори оздравителните процеси при счупвания на кости, категоричен е д-р Кьосев.

С магнитна терапия можем да намалим болките в гърба, главата, мигрената, зъбите, менструалните болки. Нещо много любопитно – магнитотерапията оказва благоприятно действие и върху сексуалността и плодовитостта при мъжете. Какво още знаем за силата на магнита и неговото приложение в съвременната медицина разказва д-р Венелин Кьосев.

Чуй интервюто в звуковия файл!