цистит, черен дроб, шизофрения, шийна остеохондроза, шипове

Лекува ли се цистит?   Циститът представлява възпалително заболяване на пикочния мехур. С магнитната постелка лечението на това заболяване е успешно. За по-бърз ефект, особено при острия и хроничния цистит трябва да се пие затоплена намагнитена вода 2-3 пъти дневно по половин литър.

Как влияе магнитната постелка върху панкреаса? Влияе ли върху консумацията на инсулин от черния дроб и останалите органи?   Подобрява кръвоснабдяването и нервно-ендокринната регулация на панкреаса. Инсулинът, ако се отделя в нормално количество от Лангерхансовите островчета на панкреаса, превръща излишъка от кръвна захар в гликоген, който се натрупва като запас в черния дроб и други тъкани. Самият инсулин не се „консумира“ от черния дроб. За останалата част на отговора виж отговора на предния въпрос.

Лекува ли се болестта на Алцхаймер?    Въздействието на ССМ магнитното поле на постелката стимулира активността и растежа на нервните клетки в отделите на мозъка.
Магнитната стимулация на мозъка нерядко се използва в медицината. С нейна помощ нееднократно са опитвали да лекуват шизофрения и депресия, използва се и при рехабилитация на пациенти, прекарали инсулт. Счита се, че магнитното поле оказва благотворно въздействие на активността на кората на главния мозък, макар и механизмът на този ефект да не е изучен докрай.
Сътрудниците на Ню Йоркския университет изследвали тъканите на главния мозък на мишки, на които в продължение на 5 дни била провеждана транскраниална магнитна стимулация на мозъка. Учените изяснили, че процедурите са довели до активация на глутаматните рецептори на нервните клетки, а също и до ускорено деление на стволовите нервни клетки в хипоталамуса. Според последните изследвания тези клетки играят важна роля в работата на центровете на паметта и обучението както при животните, така и при човека.
По думите на водещия автор на изследването Фортунато Баталия (Fortunato Battaglia), последното наблюдение е най-интересното. Според учения, аналогична терапия може да се окаже ефективна при лечение на пациенти с невродегенеративни заболявания, преди всичко, с болестта на Алцхаймер, които са съпроводени с масово погиване на неврони в хипокампуса и други отдели на мозъка. В близко време изследователите ще проведат нова серия експерименти, с които да потвърдят тази хипотеза.

Може ли постелката да се прилага при шийна остеохондроза?    Симптомите на шийната остеохондроза възникват в резултат на влошеното кръвоснабдяване на главния мозък. Затова се забелязват, освен болка в шийния отдел на гръбнака, също и главоболие, световъртеж, болка в ръцете,  изтръпване и изстиване на пръстите, дори болка в областта на сърцето.

Едно от основните действия на магнитната постелка Меркатор е подобряване на кръвообращението  и кръвооросяването (включително и на главния мозък) посредством хемоглобина в кръвта и железните депа. Така се облекчава болката от шийната остеохондроза. Постелката чрез хипофизната жлеза регулира функцията на АБ клетките в капсулата на ставите и прешлените и подобрява състава на синовиалната течност (смазката) и костната плътност. По този начин се повлияват като цяло  много костно-ставни заболявания и в частност остеохондроза.

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите?   Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която „смазва“ хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде „механичен“ пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).