радикулит, раздразнителност, ревматизъм, синузит, ставни заболявания, страхова невроза, стрес, счупване, съдова система

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите?   Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която „смазва“ хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде „механичен“ пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).

Повлиява ли се нервната система от магнитната постелка?   Магнитното поле на постелката въздейства върху централната нервна система и вегетативната нервна система, като регулира функцията на двата й дяла – парасимпатикус и симпатикус. С успех може да се използва при много заболявания на нервна почва – общо безпокойство, уплаха, страхова невроза, раздразнителност, стресове, невралгии и неврози, депресии, мигрени  и др.

Какво е действието върху дихателната система?   Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка може с успех да се използва при хрема, хроничен синузит, остра ангина, ларингит, фарингит, отит, пневмония, астма (задух) и др.

Влияе ли магнитната постелка съдовата система?   Постелката повлиява и регулира функцията на съдовата система (директно или чрез вегетативната нервна система) като: регулира функцията на сърдечната помпа, регулира кръвонапълването на съдовата система, регулира свиването и разпускането на съдовата стена, повлиява хемодилуцията (разреждането) и съсирваемостта на кръвта, отмива холестероловите плаки. Като следствие се повлияват редица сърдечно-съдови заболявания – миокардиосклеротична атеросклероза, ХИБС (хронична исхемична болест на сърцето), хипертония и др.