панкреас, Паркинсон, пневмония, полови жлези, подагра, преждевременно остаряване, простатит, пясък и камъни в бъбреците, пясък и камъни в жлъчния мехур

Как влияе магнитната постелка върху панкреаса? Влияе ли върху консумацията на инсулин от черния дроб и останалите органи?   Подобрява кръвоснабдяването и нервно-ендокринната регулация на панкреаса. Инсулинът, ако се отделя в нормално количество от Лангерхансовите островчета на панкреаса, превръща излишъка от кръвна захар в гликоген, който се натрупва като запас в черния дроб и други тъкани. Самият инсулин не се „консумира“ от черния дроб. За останалата част на отговора виж отговора на предния въпрос.

Как магнитната постелка ще подобри здравословното състояние при хора страдащи от Паркинсон?   Паркинсоновата болест се дължи на заболяване на специални центрове на главния мозък. Магнитната постелка не може да излекува основното заболяване, но подобрява чрез нервната система главните симптоми – нарушаване координацията на движенията на крайниците и главата, нарушаване функцията на тазовите резервоари и др, от които най-много страдат болните. По-благоприятно е комбинирането на магнитотерапия със специфичните медикаменти за тази болест.

Какво е действието върху дихателната система?   Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка може с успех да се използва при хрема, хроничен синузит, остра ангина, ларингит, фарингит, отит, пневмония, астма (задух) и др.

Как влияе магнитната терапия върху хипофизата?   Хипофизната жлеза, намираща се под главния мозък в турското седло на черепната основа е главната жлеза с вътрешна секреция, регулираща чрез специални хормони (тиреотропен, адренокортикотропен, гонадотропен) функцията на щитовидната жлеза, надбъбречните, половите и други по-маловажни жлези с вътрешна секреция. Магнитното поле на постелката повлиява и регулира функцията на хипофизата директно, а също  и чрез някои части на главния мозък.

Как магнитната постелка ще въздейства при подагра?   Подаграта се дължи на натрупването на излишък от пикочна киселина в тъканите на различни части от тялото – най-често пръстите на краката. По пътя на регулиране функцията на невромедиаторите, магнитотерапията може да намали или ликвидира болките по време на пристъпите, но трябва да се спазва задължителната за това заболяване диета и със съответните медикаменти да се намалява количеството на пикочна киселина в организма.

Помага ли магнитната постелка в борбата с преждевременното остаряване?   Традиционната медицина предлага различни средства за борба с остаряването – прокаинотерапия, мезотерапия и много други. Магнитолечението с ССМ постелка също дава отлични резултати. То има противодепресивно действие, повишава самочувствието, разширява капилярните съдове на долните крайници. Магнитотерапията дава възможност на организма да възстанови жизнеспособността си. Това се потвърждава от някои констатирани белези: ноктите стават по-твърди, зрението се подобрява, косата заздравява, половата активност се възстановява, повлиява се благоприятно старческата мозъчна недостатъчност.

Простатит лекува ли се?   При остър простатит, срещащ се по-често сред младите, болният се оплаква от болки в областта на правото черво, в основата на члена и седалищната област, има чести и болезнени позиви за уриниране, понякога с пресичане на струята и явяване на слабо белезникаво течение от канала, тежест и болки в перинеума, дискомфорт, неопределено смъдене и сърбеж. При нагнояване температурата на болния се повишава, болките се увеличават. Острият простатит може да премине в хроничен, който засяга повече възрастните мъже. Той причинява полова слабост, разстройство в уринирането, болки в половата област и кръста.

Благодарение на силното антисептично действие и влияние върху нервната и ендокринната система, ССМ магнитното поле на постелката ефикасно се справя с простатита. Задължително за това заболяване е пиенето на намагнитена вода за цялостно очистване на организма. За 3-4 месеца при редовно използване на магнитната постелка и изпиване   минимум литър намагнитена вода на ден, около 90% от нашите клиенти се връщат към нормалния отделителен и полов режим.

Помага ли магнитотерапията при пясък и камъни в бъбреците?   Повлиява благоприятно при наличен пясък и камъни в бъбреците. ССМ магнитното поле предпазва от образуване на нови камъни или по-голямо количество пясък чрез регулиране (по пътя на вегетативната нервна система) на функцията на бъбречната тъкан и намаляване на утаяването на солите в бъбречните чашки, легенче и пикочния мехур. Най-добър ефект се получава чрез комбинираното лечение с постелката и намагнитена вода. По подобен начин се повлиява жлъчката и се атакуват пясък и камъни в жлъчния мехур.