общо безпокойство, остеопороза, остеохондроза, отит, очни заболявания

Повлиява ли се нервната система от магнитната постелка?   Магнитното поле на постелката въздейства върху централната нервна система и вегетативната нервна система, като регулира функцията на двата й дяла – парасимпатикус и симпатикус. С успех може да се използва при много заболявания на нервна почва – общо безпокойство, уплаха, страхова невроза, раздразнителност, стресове, невралгии и неврози, депресии, мигрени  и др.

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите?   Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която „смазва“ хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде „механичен“ пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния, остеопороза и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).

Може ли постелката да се прилага при шийна остеохондроза?    Симптомите на шийната остеохондроза възникват в резултат на влошеното кръвоснабдяване на главния мозък. Затова се забелязват, освен болка в шийния отдел на гръбнака, също и главоболие, световъртеж, болка в ръцете,  изтръпване и изстиване на пръстите, дори болка в областта на сърцето.

Едно от основните действия на магнитната постелка е подобряване на кръвообращението  и кръвооросяването (включително и на главния мозък) посредством хемоглобина в кръвта и железните депа. Така се облекчава болката от шийната остеохондроза. Постелката чрез хипофизната жлеза регулира функцията на АБ клетките в капсулата на ставите и прешлените и подобрява състава на синовиалната течност (смазката) и костната плътност. По този начин се повлияват като цяло  много костно-ставни заболявания и в частност остеохондроза.

Какво е действието върху дихателната система?   Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка може с успех да се използва при хрема, хроничен синузит, остра ангина, ларингит, фарингит, отит, пневмония, астма (задух) и др.

Повлияват ли се очни заболявания и кои точно?   Магнитотерапията ССМ технология се прилага с успех при възпаление на клепачите, конюнктивит, ечемик, възпаление на ириса, катаракта, кривогледство. В по-голямата част от случаите е необходима консултация с офталмолог.