камъни в бъбреците, камъни в жлъчния мехур, катаракта, киста, киста на бъбрека, коксартроза, конюнктивит, кости, кривогледство, кървяща язва

Помага ли магнитотерапията при пясък и камъни в бъбреците?   Повлиява благоприятно при наличен пясък и камъни в бъбреците. ССМ магнитното поле предпазва от образуване на нови камъни или по-голямо количество пясък чрез регулиране (по пътя на вегетативната нервна система) на функцията на бъбречната тъкан и намаляване на утаяването на солите в бъбречните чашки, легенче и пикочния мехур. Най-добър ефект се получава чрез комбинираното лечение с постелката и намагнитена вода. По подобен начин се повлиява жлъчката и се атакуват пясък и камъни в жлъчния мехур 

Повлияват ли се очни заболявания и кои точно?   Магнитотерапията ССМ технология се прилага с успех при възпаление на клепачите, конюнктивит, ечемик, възпаление на ириса, катаракта, кривогледство. В по-голямата част от случаите е необходима консултация с офталмолог.

При киста на бъбрека може ли магнитната постелка да повлияе благоприятно?   Магнитотерапията не може да повлияе развита вече киста на бъбрека. Единичните кисти на бъбрека обикновено не изискват специално лечение. Във всички случаи на бъбречни кисти е необходима редовна консултация с уролог.

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите?   Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която „смазва“ хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде „механичен“ пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).

Какво е действието при вътрешни язви?   Добре е да се пие 1-2 литра намагнитена вода дневно при вътрешни язви – стомашна язва, язва на дванадесетопръстника, язва гастрит, язва на дебелото черво, язва на пилора, варикозна язва. При варикозна язва се препоръчва носенето на магнитни стелки с гел. Не се препоръчва ползването на магнитна постелка при остри кървящи вътрешни язви, за да не се усили кръвотока следствие на подобреното кръвообращение. След затваряне и спиране на кръвотечението може да се използва постелката.