жлъчка, жлъчен мехур, задух, затлъстяване, изкълчване, импотентност, инфаркт, инсулт, ишиас

Помага ли магнитотерапията при пясък и камъни в бъбреците?   Повлиява благоприятно при наличен пясък и камъни в бъбреците. ССМ магнитното поле предпазва от образуване на нови камъни или по-голямо количество пясък чрез регулиране (по пътя на вегетативната нервна система) на функцията на бъбречната тъкан и намаляване на утаяването на солите в бъбречните чашки, легенче и пикочния мехур. Най-добър ефект се получава чрез комбинираното лечение с постелката и намагнитена вода. По подобен начин се повлиява жлъчката и се атакуват пясък и камъни в жлъчния мехур 

Какво е действието върху дихателната система?   Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка може с успех да се използва при хрема, хроничен синузит, остра ангина, ларингит, фарингит, отит, пневмония, астма (задух) и др.

Помага ли магнитотерапията в борбата със затлъстяването?   При затлъстяване, за да се освободите от наднорменото тегло трябва да пиете по 2-3 литра намагнитена вода дневно.  Приемането на магнитна вода може да се комбинира и с други методи за лечение и схеми за отслабване.

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите?   Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която „смазва“ хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде „механичен“ пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).

Какво е въздействието на магнитната постелка при фригидност и импотентност?   При всички случаи трябва да се изясни причината. Тя може да се дължи на анатомични увреждания, на психични смущения или на телесни заболявания. Такива проблеми обикновено се повлияват добре от иглолечение, придружено с прилагане на хомеопатия. Благодарение на своя синергичен ефект магнитотерапията представлява отлично средство за лечение както на фригидност, така и на импотентност.

Какво е действието при инсулти и инфаркти?   Магнитната постелка посредством железните депа и насищането на кръвта с кислород облекчава дейността на сърдечната помпа. Отмиването на холестероловите плаки подобрява трофиката на кръвоносната система. Поради това постелката има много силен профилактичен ефект за намаляване риска от инсулти и инфаркти.  Препоръчва се използването на постелката след третия месец от получения инсулт или инфаркт за по-бързо (от 3 до 10 пъти) възстановяване на организма.