Хашимото, ХИБС (хронична исхемична болест на сърцето), хипертония, хипофиза, холестерол, хрема, хроничен синузит

Какво е влиянието при тиреотоксикоза и тиреоидит на Хашимото?   ТИРЕОТОКСИКОЗА (thyrotoxicosis) е заболяване, което се характеризира с повишена функция на щитовидната жлеза- хипертиреоидизъм. Налице е и излишък на щитовидни хормони в периферията. Тиреоидит на Хашимото е разновидност (етап) на тиреотоксокозата, но по-скоро се наблюдава при хора с генетична предразположеност. Магнитната постелка има доказано действие върху централната нервна система и хипофизната жлеза. Чрез тиреотропния хормон на хипофизата биомагнитното поле на постелката контролира функцията на щитовидната жлеза. По пътя на действие върху централната и периферна нервна система постелката отслабва някои от симптомите на тези заболявания – гуша, екзофталм (изпъкнали очни ябълки), сърцебиене, нарастване на щитовидната жлеза и др.

Влияе ли магнитната постелка съдовата система?   Постелката повлиява и регулира функцията на съдовата система (директно или чрез вегетативната нервна система) като: регулира функцията на сърдечната помпа, регулира кръвонапълването на съдовата система, регулира свиването и разпускането на съдовата стена, повлиява хемодилуцията (разреждането) и съсирваемостта на кръвта, отмива холестероловите плаки. Като следствие се повлияват редица сърдечно-съдови заболявания – миокардиосклеротична атеросклероза, ХИБС (хронична исхемична болест на сърцето), хипертония и др.

Какво е влиянието на постелката при хипертония?   Магнитното поле ССМ конфигурация действа директно върху хемоглобина на кръвта и посредством хипофизната жлеза – върху железните депа в организма. Подобрява се кръвообращението и кръвооросяването до всяка клетка в организма, облекчава се сърдечната дейност. ССМ магнитното поле постепенно разрушава, а кръвта отмива холестероловите плаки по стените на съдовете. Подобрява се еластичността на съдовата система. При правилно съчетание магнитолечение – медикаменти кръвното налягане се нормализира. Използвайки магнитната постелка много наши клиенти намаляват или спират за дълъг период (няколко месеца) лекарствата. Магнитната гривна също има регулиращ кръвното налягане ефект.

Как влияе магнитната терапия върху хипофизата?   Хипофизната жлеза, намираща се под главния мозък в турското седло на черепната основа е главната жлеза с вътрешна секреция, регулираща чрез специални хормони (тиреотропен, адренокортикотропен, гонадотропен) функцията на щитовидната жлеза, надбъбречните, половите и други по-маловажни жлези с вътрешна секреция. Магнитното поле на постелката повлиява и регулира функцията на хипофизата директно, а също  и чрез някои части на главния мозък.

Какво е влиянието на магнитната постелка върху холестерола?   Намалява образуването на холестерол и предпазва от натрупването му под формата на атеросклеротични плаки върху вътрешните стени на артериите. Необходимо е обаче по-продължително ползване на магнитната постелка, а не на магнитен колан.

Какво е действието върху дихателната система?   Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка може с успех да се използва при хрема, хроничен синузит, остра ангина, ларингит, фарингит, отит, пневмония, астма (задух) и др.