фарингит, флеботромбоза, фрактура, фригидност

Какво е действието върху дихателната система?   Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка може с успех да се използва при хрема, хроничен синузит, остра ангина, ларингит, фарингит, отит, пневмония, астма (задух) и др.

Въздейства ли магнитната постелка благоприятно при тромбофлебит и флеботромбоза?   Да, чрез: отслабване на възпалителния процес, регулиране посредством нервната система на свиването и разпускането на съдовата стена, хемодилуция (разреждане на кръвта) и намаляване на съсирваемостта.

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите?   Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която „смазва“ хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде „механичен“ пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).

Какво е въздействието на магнитната постелка при фригидност и импотентност?   При всички случаи трябва да се изясни причината. Тя може да се дължи на анатомични увреждания, на психични смущения или на телесни заболявания. Такива проблеми обикновено се повлияват добре от иглолечение, придружено с прилагане на хомеопатия. Благодарение на своя синергичен ефект магнитотерапията представлява отлично средство за лечение както на фригидност, така и на импотентност.