тендовагинит, тиреоидит на Хашимото, тиреотоксикоза, тромбофлебит, уплаха

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите?   Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която „смазва“ хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде „механичен“ пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).

Какво е влиянието при тиреотоксикоза и тиреоидит на Хашимото?   ТИРЕОТОКСИКОЗА (thyrotoxicosis) е заболяване, което се характеризира с повишена функция на щитовидната жлеза- хипертиреоидизъм. Налице е и излишък на щитовидни хормони в периферията. Тиреоидит на Хашимото е разновидност (етап) на тиреотоксокозата, но по-скоро се наблюдава при хора с генетична предразположеност. Магнитната постелка има доказано действие върху централната нервна система и хипофизната жлеза. Чрез тиреотропния хормон на хипофизата биомагнитното поле на постелката контролира функцията на щитовидната жлеза. По пътя на действие върху централната и периферна нервна система постелката отслабва някои от симптомите на тези заболявания – гуша, екзофталм (изпъкнали очни ябълки), сърцебиене, нарастване на щитовидната жлеза и др.

Въздейства ли магнитната постелка благоприятно при тромбофлебит и флеботромбоза?   Да, чрез: отслабване на възпалителния процес, регулиране посредством нервната система на свиването и разпускането на съдовата стена, хемодилуция (разреждане на кръвта) и намаляване на съсирваемостта.

Повлиява ли се нервната система от магнитната постелка?   Магнитното поле на постелката въздейства върху централната нервна система и вегетативната нервна система, като регулира функцията на двата й дяла – парасимпатикус и симпатикус. С успех може да се използва при много заболявания на нервна почва – общо безпокойство, уплаха, страхова невроза, раздразнителност, стресове, невралгии и неврози, депресии, мигрени  и др.