базедова болест, бактериални заболявания, безсъние, белодробни заболявания, болестта на Крон, бронхопневмония, бъбреци

Помага ли магнитната постелка при базедовата болест?   Чрез тиреотропния хормон, отделян от хипофизната жлеза, магнитното поле регулира функцията на щитовидната жлеза, на чието разстройство се дължи Базедовата болест.  Магнитното поле, по пътя на вегетативната и периферна нервна система отслабва и някои от по-тежките симптоми на Базедовата болест – усиленият метаболизъм (обмяната на веществата), треперенето на ръцете, нервното безпокойство и др.

Какво е действието върху дихателната система?   Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка Меркатор може с успех да се използва при хремахроничен синузитостра ангиналарингит, фарингитотит, бронхопневмония, астма (задух) и др.

Справя ли се магнитната постелка с безсънието?   Чрез директното действие върху централната нервна система магнитното поле повлиява безсънието, неспокойния сън, честите събуждания нощем.  До третия месец при редовно използване на постелката 70% от нащите клиенти се връщат към нормалния физиологичен сън. Останалите 20-25% подобряват съня си до шестия месец. Все пак, за да има пълен и траен ефект върху организма, постелката трябва да се използва минимум 8-12 месеца. 

Как въздейства магнитната постелка при ендометриоза и болестта на Крон?     По отношение на ендометриозата и болестта на Крон се проявява антисептичното, антибактериално и укрепващо имунната система действие на магнитотерапевтичната постелка. При по-продължително лечение с постелката могат да намалеят ендометриозните огнища и дори напълно да изчезнат, както и да се свият язвените изменения на храносмилателния канал. 

Помага ли магнитотерапията при пясък и камъни в бъбреците?   Повлиява благоприятно при наличен пясък и камъни в бъбреците. ССМ магнитното поле предпазва от образуване на нови камъни или по-голямо количество пясък чрез регулиране (по пътя на вегетативната нервна система) на функцията на бъбречната тъкан и намаляване на утаяването на солите в бъбречните чашки, легенче и пикочния мехур. Най-добър ефект се получава чрез комбинираното лечение с постелката и намагнитена вода. По подобен начин се повлиява жлъчката и се атакуват пясък и камъни в жлъчния мехур