Условия за ползване

I. Какво е необходимо да направите, за да пазарувате при нас.

ПОРЪЧКА

  1. Image_822211_126Да се запознаете с Начините на плащане и доставка, както и с Условията за ползване.
  2. Да направите своята поръчка, като добавите към количката  желаните от Вас продукти или услуги. Въведете Вашите персонални данни – име и фамилия, e-mail, точен адрес, мобилен и фиксиран телефони, за да можем да се свържем с Вас. Данните, които предоставяте са само и единствено за да можем да обработим поръчката Ви.

ПОТВЪРЖДАВАНЕ

След като получим Вашата заявка, ще се свържем с Вас по телефона или e-mail адреса, който сте оставили за обратна връзка и ще уточним деня за доставка. В деня на доставката от 9:00 до 13:00 ч. за населени места с офис на Еконт (за останалите – от 9:00 до 18:00 ч) трябва да осигурите присъствие на посочения от Вас адрес. Ако желаете доставка по обявен час или в събота, заплащате допълнителна такса 2,40 лв по действащата куриерска тарифа на Еконт.

II. Условия за ползване. 

1. Тези Условия за ползване уреждат взаимоотношенията на основание Глава IV, раздел I „Договор извън търговски обект и договор от разстояние” от ЗЗП между Електронен магазин mercator-g.com (Меркатор), с пълно търговско име Меркатор Г ЕООД и неговите клиенти.

2. Данни за доставчика

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:
Наименование на Доставчика: "МЕРКАТОР Г" ЕООД
Седалище и адрес на управление: гр. Варна 9004, бул. ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК 106, ет. 13, ап. 43
Адрес за упражняване на дейността: гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28
Данни за кореспонденция: гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28
Email: mercator1@abv.bg 
тел: +359878601056 
ЕИК:  148020818 
Вписан в Електронен регистър на АЛД  с идент. номер: 415028 
Надзорни органи:
Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,
тел.: (02) 940 20 46, факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg 
Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24, факс: 02 / 988 42 18
гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg 

3. Условията за ползване са задължителни за Меркатор и неговите клиенти. Клиентите удостоверяват съгласието си с тези условия за ползване с финализирането на поръчката в сайта или по телефона. Договорът се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка, от което произтича задължение за плащане от потребителя за закупената от него онлайн стока или услуга. Меркатор потвърждава Договора с електронно писмо (имейл) до потребителя, както и (или) с Договор за доставка на хартиен носител, придружаващ пратката. С приемането на тези условия, потребителят се съгласява с начина на потвърждение на Договора.

4. Клиентът има право да се откаже в срок от четиринадесет календарни дни от сключването на договора с Меркатор, единствено и само в случаите, когато продуктът е без следи от употреба и е във вид и количество, което не се различава от това при получаването на продукта и неговата оригинална опаковка не е нарушена. Върнатата пратка трябва да е придружена от оригинал на договора за доставка и талона/бона, които трябва изрично да се предадат на куриерската фирма срещу подпис. Разгледай подробно в Отказ от закупена стока!

5. Връщането на продукта става чрез куриерската фирма, с която той е получен за сметка на клиента. За продукти изпратени по начин, различен от по-горе упоменатия, Меркатор не носи отговорност.

6. При желание за отказ от договора от страна на клиента, при положения, различни от описаните в точка 4, същият подава писмена молба по e-mail на mercator1@abv.bg или по пощата, в която трябва да изложи мотивите и причините за искането.

7. Меркатор гарантира връщането на заплатената от клиента сума, само и единствено в случаите на изпълнение на точка 4 от Условията за ползване. Възстановяването на заплатената от клиента сума става чрез куриерската служба (с пощенски паричен превод) или чрез банков превод.

8. Клиентът има право на безплатно гаранционно обслужване в рамките на съответния гаранционен срок, който е упоменат в гаранционната карта на дадения продукт.  Ако не е упоменат такъв или продукта не е придружен с гаранционна карта се счита гаранционния срок, съгласно ЗЗП. Клиентът по право ползва по-изгодния за него гаранционен срок.

9. Ако ремонтите, които трябва да се извършат са вследствие на неправилна употреба, неспазване на инструкциите за употреба, лошо съхранение или умишлени действия от страна на клиента, причинили негодност за ползване на продукта, Меркатор не носи отговорност.

10. За гаранционно и извънгаранционно обслужване, продуктът трябва да се достави на адреса, който е написан на гаранционната карта лично или чрез куриерската фирма, с която е получен, като всички разходи по транспортирането до сервиза са за сметка на Меркатор. За продукти изпратени по начин различен от по-горе упоменатия, Меркатор не носи отговорност.

11. Не носим отговорност за грешна поръчка. Когато клиента е посочил грешен размер (количество/модел) на продукта, който е поръчал, ние не носим отговорност за това.

12. Формата за поръчка в сайта следва да бъде попълнена вярно и точно. Данните трябва да са написани на кирилица и адресите да са пълни и точни, т.е. да сте посочили точен град, улица, вход, етаж, апартамент, номер, пощенски код и т.н. Името и фамилията Ви трябва също да са написани на кирилица. Не носим отговорност за поръчката, ако сте сгрешили Вашият имейл адрес и/или телефон.

13. Можем да променяме сайта. По време на Вашия престой като клиент в нашия интернет магазин, ние имаме правото да променяме, да премахваме или да въвеждаме нови правила.

14. Във Ваш интерес е да посочвате задължително мобилни телефони, на които можем да се свържем и да уточним детайлите около поръчката. Мобилният телефон ще ви бъде от полза и ако случайно куриера не успее да открие Вашия адрес, за да Ви се обади и да уточни местоположението Ви.

15. Проверявайте електронните си пощи, които сте посочили, по време на изчакване на поръчката, защото на тях Вие може да получите допълнителна информация – дали поръчката е приета, изпратена, анулирана или доставена.

16. Обмислете преди да поръчате! Веднъж, след като Вашата поръчка е придобила статус „ПРИЕТА“ (потвърдена е с имейл във Вашата електронна пощенска кутия), Вие не можете да я променяте. Можете да я променяте само докато тя е в статус „ИЗЧАКВАЩА“ (неприета и непотвърдена).

17. С приемането на „Правила и условия“ (включващи „Условия за ползване“, „Начини на плащане и доставка“, „Отказ от закупена стока“, „Политика за защита на личните данни“ и „Гарантирани най-ниски цени“), потребителят дава своето изрично съгласие за обработване на личните му данни с цел изготвяне на товарителници и доставка на пратки с куриерска фирма.

18. Приемането на Условията за ползване е равнозначно на сключване на договор с Меркатор Г ЕООД.

Начини на плащане и доставка

Отказ от закупена стока 

Политика за защита на личните данни

Гарантирани най-ниски цени