Терапия с магнитни бижута Меркатор

Защо да се доверим напълно на магнитната бижутерия МЕРКАТОР? Магнитните гривни (затова се наричат магнитни, а не титанови, волфрамови, гривни от хром, мощни или балансиращи) са предназначени да създават магнитно поле с контролирани параметри, което да осигурява ефективна дълбочина на проникване в организма (над 30 мм) и оттам – ефикасно действие. Това се постига с магнитно поле конфигурация ССМ (Concentric Circle Magnets).  Важно е, когато човек си купува  магнитна гривна, да знае, че тя е клинично тествана и по отношение на параметрите на създаваното от нея магнитно поле отговаря на изискванията. Важно е тази гривна да има положителен ефект, да действа по предназначение и да няма странични явления. Това се постига със строг контрол на параметрите на магнитното поле – интензитет, насоченост, плътност, проникване, пространствено разпределение, а не с рекламно тройно/петорно действие или с „мощни“ магнити със съмнителен произход.

Магнитната гривна действа със своето ССМ магнитно поле върху преминаващата кръв през ръката, върху хемоглобина (желязото) и подобрява кръвообращението и кръвооросяването да всяка клетка в организма. Кръвта се насища с повече кислород, става по-лека, по-лесно течлива и това разтоварва сърдечната помпа.

Хемоглобинът е основният транспортен белтък на кръвта, свързващ и пренасящ кислорода и въглеродния диоксид към и от  клетките. В структурата на всяка молекула хемоглобин има по 4 заредени железни атома, които са подвластни на физичните закони в магнитното поле. Именно този принцип заляга в основата на приложението на магнитните гривни за здравни цели.

Магнитното поле на оригиналната магнитна гривна постепенно отмива холестероловите плаки по стените на съдовете, подобрява еластичността на кръвоносната система и регулира кръвното налягане.

Магнитните гривни и колиета Меркатор са клинично тествани, отговарят напълно на изискванията на СЗО и са признати за гражданско потребление с доказан терапевтичен ефект без странични явления и опасност от предозиране.

Апел: Човек трябва много внимателно да подбира това, което купува, особено когато се отнася за здравето. Помислете дали не сте загубили много повече, когато сте си купили имитация на магнитно бижу за 50 лв и сте „СПЕСТИЛИ“ 10 или 30.

Основно правило във фармацевтиката: „КОЛКОТО ПО-ЕВТИНО Е ЕДНО ЛЕКАРСТВО, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ВРЕДНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ ИМА ВЪРХУ ОРГАНИЗМА.“

Оригиналната медицинска магнитна гривна МЕРКАТОР е един изключително атрактивен артикул, който стана много популярен, съчетава в себе си качествата на здравословен продукт и в същото GK12Gs1време е ефектно, красиво и скъпо бижу. Патентована е в Япония, а по-късно е тествана и усъвършенствана в лабораториите на Брауншвайгските изследователски институти в Германия.

Изработка: Изработена е от специална неръждаема медицинска  стомана 316 LN, използвана в хирургията, върху която на места е нанесено златно покритие. Върху вътрешната повърхност е положен екологичен пластичен филм, който изолира кожата на ръката от директно съприкосновение с метала. Предлага се в над 20 модела, така, че да задоволи и най-изискания вкус.

Действие, показания: Действието на гривните се обуславя от вградените неодимови магнитни дискове със сложно разпределени полюси, които създават еквивалентно постоянно биомагнитно поле конфигурация ССМ (Concentric Circle Magnets) – концентрично-кръгов магнетизъм (единствената полюсна конфигурация, призната за гражданско потребление с доказано действие без вредни ефекти). ССМ магнитното поле, създавано от гривните МЕРКАТОР е много близко по основните си параметри (интензитет, насоченост, плътност, проникване, пространствено разпределение) до естественото Земно магнитно поле, до природата.

Това магнитно поле действа върху хемоглобина (желязото) на непрекъснато преминаващата през ръката кръв. Обогатява кръвта с кислород, подобрява кръвообрaщението и кръвооросяването, цялостното действие на кръвоносната система и вече и от много наши клиенти знаем, че в един по-дълъг период, макар и в тесни граници регулира и кръвното налягане. Хипертония не се лекува. Един медикаментозно зависим хипертоник взема лекарства до края на живота си. Но с постоянното носене на гривната, посредством подобреното оросяване и отмиване на холестероловите (атеросклеротични) плаки по стените на съдовете, поне до хипертонична криза вероятността да стигне е малка. Възможно е да се намалят, дори да се спрат в определен период  лекарствата. Гривната повлиява някои видове сърдечно-съдови заболявания. Има и болкоуспокояващ ефект в областта на ръката, на която се носи – при схващания, мускулни проблеми, ревматоидни процеси, ставни болки, плексити, възпалителни процеси, заболявания, свързани с инервирането и  др. Облекчава умората.

На диаграмата на кръвопотока е показано нагледно как след прилагане на ССМ магнитно поле, движещите се хаотично червени кръвни клетки в кръвоносните съдове се разделят в резултат на ССМ поляризацията и се ориентират в определено направление. Това увеличава общата ефективна клетъчна повърхност, клетките (еритроцитите) приемат повече кислород и освобождават по-голяма енергия. ССМ магнитното поле, създавано от гривните МЕРКАТОР, осигурява висока ефективност на действие чрез проникване на магнитния поток в организма на дълбочина от 30 до 40 мм.

Допълнителни показания с намагнитена вода: При използване и на други щадящи средства като намагнитена вода се постигат ефекти като регулиране на кръвната захар, размиване на камъни в бъбреците и жлъчката, подобряване дейността на стомашно-чревния тракт и др. Диуретичното действие на намагнитената вода е причина за намаляване на отоците от сърдечен произход. При затлъстяване към индивидуалното лечение се прибавя пиенето на 2-3 литра намагнитена вода дневно. С магнитна вода можете да отслабнете без диети и то напълно здравословно. С магнитната гривна, която създава еквивалентно магнитно поле ССМ полюсна конфигурация може да се намагнитват течности – вода, чай, мляко и др. Достатъчно е гривната да се наниже върху бутилка с течност и за около час течността се йонизира, намагнитва се.

Профилактика: Препоръчва се да се носи профилактично и от напълно здрави хора, за по-добър тонус и преодоляване на умората от натовареното ежедневие и стреса посредством по-доброто оросяване на главния мозък. Това е един много лесен и елегантен начин за профилактика.

Противопоказания:

Магнитните гривни не се препоръчват:

– За хора с вграден пейсмейкър.

– При бременност.

– За деца, по-малки от три години.

– При сърдечна и белодробна недостатъчност и активна фаза на белодробна туберкулоза.

– При сърдечна и белодробна недостатъчност и активна фаза на белодробна туберкулоза.

Възможно е при някои организми да се усети обща телесна лекота, вътрешно затопляне, подобрение на концентрацията, по-голямо желание за сън, нервно безпокойство, леко повишаване на кръвното налягане, сърцебиене, лек сърбеж на места с травми и костно-ставни проблеми, дори обостряне на болката и други леки и напълно безопасни прояви, които преминават след няколко дни или седмици.

При прилагане на нашата магнитна терапия НЯМА ВРЕДНИ СТРАНИЧНИ ЯВЛЕНИЯ, ОПАСНОСТ ОТ ПРЕДОЗИРАНЕ И ЗАВИСИМОСТ НА ОРГАНИЗМА.

Магнитни колиета:  Действието им  е подобно на гривните. Магнитното колие може да бъде съчетано с магнитна гривна за по-бързо съвместно действие върху хемоглобина на кръвта, подобряване на оросяването и кръвното налягане. Колието допълнително въздейства върху шийните прешлени, болкоуспокоява ошипяването, намалява нервното напрежение, облекчава болките при мигрена и главоболие, подобрява дишането при астматично болни, както и облекчава болките и схващанията в шийно – раменната област.

Начин и продължителност на приложение: За разлика от гривните с мощни магнити, магнитните бижута МЕРКАТОР създават магнитно поле, близко по състав до естественото земно магнитно поле, до природата и нямат вредни странични ефекти, опасност от предозиране или зависимост при непрекъснато носене.

За да имат добър и траен ефект трябва да се носят постоянно. Разбира се, гривната не е панацея и от нея не могат да се очакват вълшебни неща. Тя е едно чудесно допълнение към магнитотерапията, съчетаващо бижу и лечение в едно.