Избор на размер, почистване и поддържане на магнитните бижута

Как да избера размер?

С помощта на шивашки метър, рулетка или конец измерете обиколката на вашата китка, като предвидите хлабина поне 1,5 сантиметра.

Обиколката на китката ви отговаря на РАЗМЕРА (ДЪЛЖИНАТА) на гривната. Размерът се определя като се измерва дължината на разгъната гривна със затворена закопчалка от край до край, както е показано на фигурата долу. В описанието на всеки модел гривна са предложени възможните размери в сантиметри.

РАЗМЕРЪТ се осъществява чрез отнемане или добавяне на един или няколко сегмента. Всеки модел има набор от собствени размери, тъй като те се определят от ДЪЛЖИНАТА НА СЕГМЕНТА.

Гривните Меркатор можете да скъсявате или удължавате с машинка за регулиране, а така също при часовникар или бижутер. Намаляването на дължината не променя тяхното действие.

Машинка за регулиране можете да поръчате тук на промоционална цена 24.99 лв.

Почистване и поддържане на магнитните бижута.

ПОЧИСТВАНЕ.

Първи начин за почистване с топла вода и сапун. Напълнете купичка с топла вода и добавете няколко капки мек течен сапун или препарат за измиване на съдове! Потопете ъгълчето на мека неабразивна кърпа в купичката и почистете добре бижуто! След това изплакнете с топла вода и подсушете с мека кърпа!

Втори начин за почистване със сода бикарбонат и вода. Смесват се содата и водата в малка купичка в съотношение 2:1, т.е. 2 части сода и една част вода. Получава се кашичка. Нанесете малко от кашичката върху стара четка за зъби с мек косъм и почиствайте по дължината на бижуто (не напречно, за да не се надраска)! Изплакнете и подсушете!

ПОДДЪРЖАНЕ.

Профилактика и поддържане.

На всеки 6 месеца проверявайте дали не се е разрушил диелектричния (лаков) слой, нанесен върху магнитчетата! Този слой служи да предпазва кожата от директно съприкосновение с метала, но също така допълнително прикрепя и придържа магнитчетата към основата на гривната. Когато се разруши от киселинното въздействие на потта, магнитите се оголват и е възможно да започнат да излизат. Почистете добре основата на бижуто, поставете магнитчетата в гнездата и върху всяко от тях нанесете капка безцветен лак за нокти. По този начин удължавате живота на бижуто.

Когато влизате в банята, сваляйте гривната от ръката! Честото третиране с вода и миещи препарати може да повреди покритието, щифтовете и вложките с допълнителни елементи (цветните кръгчета от вътрешната страна на гривната).

Препоръчително е един път годишно гривната да се носи на часовникар, за да натегне закопчалката. Можете също и да ни я изпратите, при което услугата ще извършим безплатно, но ще трябва да заплатите доставната такса.