Щадяща магнитотерапия

Ние сме родени на Земята и организмът ни е изцяло зависим от условията на живот, които има на нашата планета.

КРАТКА ИСТОРИЯ. Сведения за лечебното действие на магнитите съществуват отпреди 4000 години.Две хиляди години преди Новата ера, преди Христа, китайци, египтяни, индийци, древни шумери, инки, маи, с помощта на естествени магнитни камъни са лекували различни форми на белодробни заболявания, астматични пристъпи, заболявания в костната система на човек, заболявания на нервна почва и доста други. Години наред магнитите остават в забрава, независимо, че и видни учени в древността са писали за тях, като Аристотел, Авицена, Платон, Омир. Даже и бащата на съвременната медицина, Хипократ, е използвал магнити за намаляване на болката при различни видове заболявания. Дори и най-известната в древността красавица Клеопатра, преди много години е носела на челото си не диамант, не сапфир, носела е магнит, за да запази по-дълго време своята красота.

Но без една област от човешкото развитие, за която магнитотерапията се оказва жизнено необходима, лечението с магнити едва ли би имало тази популярност и този успех, които има днес. Първият космически полет с човек е продължил точно 108 минути, по-малко от два часа. Точно толкова, колкото трае една обиколка около Земята в открития космос на височина около 300 км. В какво здравословно състояние се връща първия космонавт Гагарин след само 108 минути прекарани в Космоса? Неговото здраве преди това е било безупречно, той е бил човек с железен организъм, нямал е дори един кариес на зъбите си. Та Гагарин е бил избран измежду хиляди други, отлични, тренирани летци изпитатели за да осъществи първия полет. Гагарин се връща с напълно изтощен организъм, атрофия на мускулите, срив на опорно-двигателния апарат, и то само след 108 минути обездвижване горе. Връща се с пълен хаос на жизнено важни функции на организма – кръвообращение, кръвооросяване, кръвно налягане, срив на имунната система – защитните сили на организма. Даже лекарите са установили начална фаза на остеопороза, разпад на калция и загуба на костната плътност с повече от 20%. Връща се с пълна психическа нестабилност, дезориентация и апатия. И един много странен факт. За по-малко от два часа, ноктите, брадата и косата на Гагарин са пораснали като за цяла седмица. И това се е случило не само с него. Това се е случило и с други космонавти, които са летели по това време. И тогава лекарите са се видели в чудо и са поставили диагноза „космическа болест“, или „космическа зараза“. На какво се дължи тя? Кое е това нещо, което тук на Земята го има, а горе в Космоса – не? На учените са им трябвали, наистина, години наред анализи, за да установят, че действителната причина за тези тежки заболявания на първите космонавти е липсата на естествено земно магнитно поле (ЗМП) горе в космоса. Земята е огромен сферичен магнит със северен и южен полюс, който създава постоянно магнитно поле, действащо на височина до около 10 000 м. с пълна плътност, след което постепенно се разрежда и в открития космос неговата сила става близка до нула.

cosmicdustlabПо-късно, специалистите в лабораториите на НАСА в САЩ доказали това твърдение на учените, като разработили по специална и скъпа технология гъвкави биомагнитни ленти, които вшили в костюмите на космонавтите. Тези ленти много точно симулират ЗМП. Благодарение на тях, днес космонавтите се връщат с много по-добро здраве, даже дават една пресконференция след полета, и то след доста по-дълго време, прекарано в космоса. Тези специални биомагнитни ленти, преминали през редица клинични изпитания и достигнали до новата технология ССМ (Concentric Circle Magnets) – концентрично-кръгов магнетизъм, бележат началото на съвременната магнитотерапия.

502699НАМАЛЯВАЩОТО МАГНИТНО ПОЛЕ НА ЗЕМЯТА. С развитието на цивилизацията, този проблем в ранния етап на космонавтиката, за жалост, е пренесен и тук на Земята. Има три основни причини, три основни фактора, които ние хората сами създадохме и които силно намаляват действието на ЗМП в нашите населени места и жилища. Това са електричеството, бетона и желязото. В нашите населени места и жилища, обградени с далекопроводи, електрически проводници, които със своето променливо електромагнитно поле силно смущават и деформират ЗМП, бетон и желязо – фарадееви клетки, ние сме екранирани повече от 50%, повече от 50% сме лишени от жизнено необходимото естествено действие на ЗМП. По този начин, са установили учените, сме подложени на редица заболявания, близки до заболяванията на първите космонавти. Наричаме ги „болести на цивилизацията“, „болести на новото време“ и ги свързваме понякога с лошата храна, замърсения въздух, напрегнатия начин на живот, но не сме напълно прави. Основно, тези заболявания се дължат на силно намаленото и продължаващо да намалява и да се изменя ЗМП в нашите населени места.

ЧЕТВЪРТИЯТ ФАКТОР ЗА ЖИВОТ НА НАШАТА ПЛАНЕТА. magnitЗемното магнитно поле съпътства Майката Земя от нейното създаване и очевидно в условията на това геомагнитно поле се е зародил живота на нашата планета. Учените са установили, че то е четвъртия фактор за живот на Земята. Както кислорода във въздуха, както слънцето, както водата, земното магнитно поле е еднакво необходимо на всички живи организми.

Учени и лекари са правили експерименти с растения и опитни животни, като напълно са ги екранирали от геомагнитното поле. Поставяли са ги в специални изолационни камери, при естествена среда, нормални условия за живот, дори и такива удобства за животните, като стърготини, мъх, дребни клонки. Растенията през първите 3-4 дни започвали страшно бързо да растат. До около седмица увяхвали и умирали. Картината при животните е още по-жестока. Дори и такива безобидни животни като хамстери, морски свинчета, зайци, лишени напълно от действието на четвъртия фактор за живот на Земята, започвали да крещят, да стават агресивни, да се нападат едно друго, увреждали се повечето им органи и системи, включително и най-важната – централната нервна система, появявали се дори и злокачествени тумори – ракови образувания. След 2-3 седмици умирали от нещо като лудост.

ТЕРАПИЯ. Силата на земното магнитно поле е намаляла два пъти за последните 500 години и днес е само 0.5 гауса. Освен това продължава да пада с 5% на всеки 100 години. В допълнение на това, начина на живот в цивилизованите 1374493796_1005-man-magnet_awстрани, който водим, сградите, в които живеем и работим, колите, в които прекарваме все повече и повече време ни ,,екранират” и от слабия земен магнетизъм, който е останал. Именно поради този факт по целият свят се предлагат различни магнитни компенсатори под формата на магнитотерапевтични продукти – магнитни колани, магнитни наколенки, магнитни гривни, колиета, обеци, постелки и възглавници. Всички ли те действат еднакво и какво може да се очаква от тяхното ползване? НЕ, ЕСТЕСТВЕНО! Важното при ползването на магнитни продукти е да се знаят полюсната конфигурация, интензитета, плътността и дълбочината на проникване на полето. Двата магнитни полюса действат различно върху организма, а профилактичния и лечебен ефект зависят от дълбочината на проникване на поле от 10 гауса в организма.

ССМ полюсната конфигурация (концентрично-кръгов магнетизъм) е доказала при клинични изследвания ефект и проникване в организма на магнитен поток от 10 Гауса на 40 мм дълбочина.  CCM e полюсна конфигурация с доказана ефективност при редица клинични изпитания без странични ефекти. Затова оригиналните продукти МЕРКАТОР, които Ви предлагаме са по–добрите в света, защото са снабдени с ССМ биомагнитни ленти и неодимови магнити.

Магнитното поле, генерирано от нашите продукти, действа на Централната нервна система, а също така и на Вегетативната нервна система, която се състои от два дяла – симпатикус и парасимпатикус. От тяхната балансирана функция зависи нормалната дейност на всички вътрешни органи и системи, всички кръвоносни съдове, всички жлези с вътрешна секреция. Магнитното поле укрепва имунната система, подобрява кръвообращението, оросяването, спомага за правилната обмяна на веществата. Магнитното поле действа антисептично (противовъзпалително), антиалергично, антибактериално, противогъбично и няма никакви вредни странични явления. Магнитното поле има въздействие и върху Хемоглобиновата молекула и по-специално върху желязото в кръвта. Функцията на желязото в кръвта е да се съединява с кислорода и да го транспортира до всеки един капиляр в нашия организъм. Желязото в кръвта, благодарение на магнитното поле доставя много повече кислород, транспортира го до всяка клетка, отваря се периферната кръвоносна система, оросява се и мозъчната кора. Подобряват се окислителните процеси в организма и то на клетъчно ниво, през клетъчната мембрана. Магнитното поле подобрява състава на синовиалната течност в ставите, действайки върху АБ жлезните клетки, които я произвеждат. Магнитното поле действа директно върху невромедиаторите и подтиска болковия синдром. Магнитотерапията с новата ССМ и по-старата PDM (периферно разпределен магнетизъм) технологии се съвместява с всички методи на лечение, допълва ги и подсилва въздействието им.

Leglo-lyulkaМагнитните продукти МЕРКАТОР имат широкоспектърно действие. Магнитното поле, което те създават действа директно върху централната нервна система и атакува причината на много заболявания.

Магнитните продукти и пособия за здраве Меркатор могат да се използват от хора, които имат всякакви проблеми със съня, като безсъние, неспокоен сън, чести събуждания нощем; от хора, които имат главоболие и мигрена, и то хронично главоболие; от хора, които имат всякакви проблеми със сърдечно-съдовата дейност – кръвообращение, кръвооросяване, ниско или високо кръвно налягане; от хора, които имат заболявания, свързани с централната нервна система и вегетативната нервна система, или както ние  сме свикнали да ги наричаме най-общо, болести на нервна почва, като общо безпокойство, страхова невроза, раздразнителност, стресове, невралгии и неврози, заболявания, свързани с някои нерви и нервни окончания – дископатии, хернии, ишиас и др. подобни; от хора, които имат всякакви видове ставни заболявания – артрити, артрози, ревматоидни процеси, шипове, коксартрози, гонартрози, тендовагинит и други, от хора с хронични неспецифични белодробни заболявания и редица други.

imageАПЕЛ ЗА ПРОФИЛАКТИКА. Използвайте всякакви форми за профилактика! Обръщайте внимание на здравето си и когато сте здрави, не когато паднете, когато получите криза, и когато в повечето случаи вече е твърде късно да се вземат някакви мерки! Пирогов е казал: „Един процент профилактика е равен на 50% лечение“. И когато вие дадете 1 лв за профилактика, спестявате 49 лв, които няма да дадете за лечение след това.

Използвайте магнитните продукти не само когато сте болни! Не ги дръжте в шкафа или гардероба! Използвайте ги непрекъснато, до края на живота си, и когато сте здрави, защото те ще ви помогнат да се предпазите от много страшни заболявания на новото време – инсулти, инфаркти, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на нервна почва, ставни проблеми и др! Защото, лекарите го знаят, много по-лесно е, по-дълго време да поддържаш здравия организъм здрав, отколкото да лекуваш вече болния организъм.

Магнитните пособия МЕРКАТОР са клинично тествани, отговарят напълно на изискванията на здравните организации и са признати за гражданско потребление с доказан ефект без странични явления и опасност от предозиране.